کریس مورفی سناتور دموکرات ایالت کنتیکت در صفحه کاربری توییتری خود نوشت: ترامپ به ایران ۱۵ میلیارد دلار برای بازگشت به توافقی می دهد که او خود، آن را رد و پاره کرد.
به گزارش آفتابنیوز؛ در ماههای اخیر، امانوئل مکرون تلاشهایی برای کاهش تنش در روابط ایران و آمریکا آغاز کرده بود. رفت وآمدها و گفت وگوهایی نیز بین مقامات ایران و فرانسه انجام شد و نقطه اوج این تلاشها حضور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در بیاریتز فرانسه و رایزنی با لودریان وزیر خارجه و نیز امانوئل مکرون رئیس جمهوری این کشور در حاشیه نشست سران گروه ۷ بود.
رئیس جمهوری فرانسه در هفته های اخیر اقدامات فشردهای را در جهت دستیابی به توافقی با ایران انجام داد؛ اقداماتی که اوج آن دعوت از محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان برای حضور در حاشیه اجلاس گروه ۷ دربیاریتز فرانسه بود. ظاهراً قرار بود پاریس یک خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری در اختیار تهران قرار دهد که به دلیل مخالفت آمریکا این طرح ناکام ماند.
اما امروز سناتور آمریکایی "کریس مورفی" از موافقت ترامپ با طرح فرانسه برای پرداخت ۱۵ میلیارد دلار به ایران در مقابل بازگشت از کاهش تعهدات برجامی خبر داد.
ترامپ، کاهش تحریمهای ایران را پیشنهاد داد
همچنین خبرگزاری بلومبرگ روز چهارشنبه گزارش داد: دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به «استیون منوچین» وزیر امور خزانهداری این کشور پیشنهاد کرد که تحریم ها علیه ایران را کاهش دهد.
بلومرگ افزود: منوچین نیز از این خواسته ترامپ که روز دوشنبه گذشته در کاخ سفید صورت گرفت، به عنوان روشی برای باز کردن باب مذاکره با ایران حمایت کرده است.
بر اساس این گزارش، پیشنهاد ترامپ با مخالفت «جان بولتون» مواجه شد که پس از چند ساعت موجب اخراج وی از کاخ سفید شد.
یک منبع آگاه به بلومبرگ گفت که ترامپ به منظور فراهم کردن مقدمات گفت وگو با حسن روحانی رئیس جمهوری ایران، این پیشنهاد را ارئه کرده است.
در همین حال، روحانی شامگاه چهارشنبه در گفت وگوی تلفنی «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه با بیان اینکه آمریکا با خروج از برجام به عنوان یک توافق چندجانبه بین المللی از انجام تعهداتش طفره رفته، تأکید کرد: از دیدگاه دولت، مجلس و مردم ایران در شرایطی که تحریم ها باقی باشد، مذاکره با آمریکا معنا و مفهومی ندارد.
بلومبرگ تصریح کرد: ترامپ اگرچه درباره افغانستان و یا کره شمالی با بولتون مخالف بود؛ اما مهمترین موضوع اختلاف میان آنها، سیاست فشار حداکثری علیه ایران بود. از این رو استعفای بولتون که روز سهشنبه به درخواست ترامپ صورت گرفت، به دلیل مخالفتش با کاهش تحریمهای آمریکا علیه ایران بود.
سه منبع آگاه در کاخ سفید به بلومبرگ گفتهاند که پیشنهاد کاهش تحریم های ایران از سوی ترامپ، واکنش شدید بولتون را در پی داشته و او با عصبانیت علیه چنین اقدامی موضع گرفته است.
در نشست روز دوشنبه در دفتر رئیسجمهوری آمریکا، منوچین از تصمیم ترامپ به عنوان راهکاری برای آغاز مذاکرات با ایران حمایت کرده است.
از این رو مهمترین مسأله سیاست خارجی که خروج بولتون بیشترین تفاوت را در آن ایجاد می کند، موضوع ایران است. بولتون همیشه خواستار جنگ با ایران بود اما ترامپ به مرور خواهان توافق با ایران شد.
به نوشته بلومبرگ، هرچند سیاست فشار حداکثری علیه ایران که بولتون در آن نقش پررنگی ایفا کرد، شکست خورده و پمپئو نیز در این سیاست، شریک بولتون بوده اما به دلیل هماهنگی پمپئو با رئیس جمهوری، جایگاهش حفظ شده است و دور از انتظار نیست که با کنار گذاشتن بولتون، لحن پمپئو نیز در قبال ایران تغییر کند.
اخراج بولتون مشاور تندروی امنیت ملی کاخ سفید توسط ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، بیش از هر موضوعی از اختلافات آن دو بر سر مسائل سیاست خارجی ناشی بود؛ حجم گسترده اختلافاتی که از مواجهه آمریکا با ونزوئلا، ایران، کره شمالی گرفته تا مذاکره با طالبان و خروج از سوریه را در بر می گرفت.
به نوشته خبرگزاری ایرنا، موضوع مهم و قابل توجهتر، روابط ایران و آمریکایی است که از زمان ورود بولتون «ایران ستیز» هر روز تیره تر شد و در روزهای نخست ورود وی به کاخ سفید، آمریکا رسماً برجام را ترک کرد؛ فردی که «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان نام او را به عنوان عضو برجسته «تیم بی» و در کنار «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان، «محمد بن زائد» ولیعهد امارات و «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل می آورد.
حتی در هفته های اخیر که بازار بحث مذاکرات رؤسای جمهوری ایران و آمریکا داغ بوده و ایران هر گونه گفت وگویی را منوط به برداشتن تحریم ها کرده است، شدیدترین واکنش ها را از سوی بولتون شاهد بودیم.
بولتون به عنوان سومین مشاور امنیت ملی کاخ سفید، ترامپ را شخصیتی معاملهگر توصیف و تأکید کرده که پیشنهاد رئیس جمهوری آمریکا برای دیدار با مقامات ایران، به منزله چرخش در سیاست آمریکا علیه تهران نیست؛ صحبت هایی که گویا بیشتر با هدف خودداری مقامات ایران از هر گونه بحث و گفت وگویی با مقامات آمریکایی بیان شده بود.
بن رودز: ترامپ میخواهد به توافقی بازگردد که از آن خارج شده بود
به نوشته خبرگزاری ایسنا، بن رودز، مشاور امنیت ملی آمریکا در دولت باراک اوباما نیز در پیامی توییتری در واکنش به امکان کاهش تحریمهای ایران از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نوشت: اوباما تحریمها را کاهش داد تا[سطح] برنامه هستهای ایران را کاهش دهد. ترامپ حالا میخواهد تحریمها را کاهش دهد تا یک نشست [با رئیس جمهور ایران] برگزار کند و به یک توافقی بازگردد که آن را ترک کرده بود؛ توافق هوشمندانهای است.
افسوس فرصت سوخته , به علت محدویت
است .مردم مظلوم از چه خبرهایی خو شحال می شوند .
قرار است با همه متغیر های موجود در تعرفه گذاری خدمات دهان و دندان این طرح توسط دنداپزشکان متعهد. و دلسوز. پژوهشگر و حقوق دانان عدالت محور و... انجام شود .
لطف کنید خسارتی که در این دو سال به ایران وارد کردید رو هم پرداخت کنید!
به قیمت کاسبی بهتر در فضای فقر .